Suomenlapinkoirat

Ensimmäinen suomenlapinkoiramme oli 7 vuotiaana meille muuttanut Konttikuusen Kuunsäde "Napsu". Napsu tuli minulle opiskelu kaveriksi "kerrostalo koiraksi", ensiksi sijotukseen ja lopulta omaksi. Napsu teki meillä ollesaan yhdetpennut  Oton ja Elviksen. Napsu eli vähän pääle 12 vuotiaaksi, jolloin jouduimme lopettamaan Napsun kasvainsaurauden vuoksi.
 
Napsun jälkeen oli niin orvon oloista, joten etsimme itsellemme uuden lapinkoira nartun. Tiemme veikin aina Yli-Muoniin saakka hakemaan Ahvatuulen kennelistä Hillankukkaa. Hilla osottautui melkoiseksi huliviliksi pentu aikana, mutta iän karttuessa on rauhottunut mukavaksi seuraneidiksi ja hyväksi emoksi. Hillan myötä aloimme myös kasvattaa suomenlapinkoiria.


Hillan ensimmäisestä pentueesta jätimme itsellemme yhden narttu pennun sijoitukseen Erätytön Unikuvan. Uni astutettiin Fihtolas Egotripillä ja 6 pirteeää pentua syntyi joulupäivänä 2013. 

 
 
Kesällä 2013 saapui Staalon kennelistä Juksakan Jiella piristämään Hillan ja meidän muiden arkea. 
Hilla astutettiin viimeisen kerran kesällä 2014 Leevi nimisellä parkilla uroksella. Yllätys oli todella suuri kun pentueeseen syntyi 3 kerman väristä ja 3 mustaa pentua. Tässäkin pentueessa olisi ollut 7 pentua, ellei yksi iso uros pentu olisi ehtinyt kuolla kohdun kiertymään. Tästä pentueesta meille itse jäi kerma narttu Malla.
Maaliskuu 2015 hankiaisilla Hillan, Jiellan, Hipun ja Mallan kans.